bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
trouwlocatie.jpg
Trouwlocaties
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
bedankjes.jpg
Bedankjes
beauty.jpg
Beauty
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
kerkelijk-huwelijk.jpg
Huwelijksinzegening
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
huwelijksnacht.jpg
Huwelijksnacht
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
Bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
partyschip.jpg
Partyschip 

De voorbereiding op de trouwdag

Een goede voorbereiding op de trouwdag is uiteraarderg belangrijk. 
Als je niets aan het toeval over laat, kun je straks zelf volop genieten van die éne grote dag, die de mooiste dag van je leven moet gaan worden. 

Voor iedereen die bij de voorbereiding van de trouwdag wel een beetje hulp kan gebruiken, geven wij je hier een overzicht van de zaken die tot in de puntjes geregeld moeten worden.
Als je hier nog bepaalde dingen mist of zelf nog handige tips hebt voor andere toekomstige bruidsparen, wil je deze dan aan ons mailen via ons online
contactformulier ? Wij zullen deze dan z.s.m. plaatsen op de site.

Tip vooraf:
Ga relaxed te werk tijdens de gehele voorbereidingen, zodat je ook daar van kunt genieten. Deze periode hoort tenslotte ook bij dat gevoel dat je kreeg toen je door je partner ten huwelijk werd gevraagd, of dit misschien wel zelf hebt gedaan.

Stappenplan van de voorbereiding:

Voorbereidingstijd:
De tijd die je hebt tussen de verschillende stappen is afhankelijk van het begin van de voorbereiding (direct na het aanzoek), tot de trouwdag zelf.
De gemiddelde voorbereidingstijd ligt op 8 maanden. Maar laat je hierdoor niet leiden. Neem de tijd die jezelf nodig bent of laat het afhankelijk zijn van jullie favoriete trouwdatum of seizoen.

We gaan beginnen: De voorbereiding:

Trouwdatum vastleggen:
Het is belangrijk om eerst de trouwdatum te bepalen. Dan heb je een goed overzicht om de gehele voorbereiding verder in te plannen. Ook heb je nu die magische trouwdatum in je hoofd om naar toe te leven.

*tip: De trouwdatum kan afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van enkele belangrijke onderdelen. Wil je in een bepaalde trouwlocatie trouwen of wil je persé die éne bruiloftband op je huwelijksfeestfeest of is je keuze vooraf al op een bepaalde feestzaal gevallen, check daarvan dan eerst de beschikbaarheid, en prik daarna de trouwdatum.

Globale planning maken
Maak vast een globale planning, in ieder geval vast voor de eerste 2 maanden. In de loop van de tijd kun je deze planning aanpassen en verder uitbreiden tot aan de trouwdag... Lees meer

Kerk bespreken
Willen jullie ook trouwen voor de kerk, bespreek deze dan nu in ieder geval vast. Verdere afspraken kunnen verderop in de voorbereiding nog wel plaats vinden.
*tip: Nu je toch contact met de kerk hebt, vraag dan vast welke contacten en activiteiten er allemaal nog vooraf gaan aan je trouwdag en wat er verder nog van je verwacht wordt.

Time Out!
De trouwdatum is vastgelegd en de kerk en het gemeentehuis of trouwlocatie zijn besproken. Het is nu belangrijk dat je eerst diverse voorbereidingen treft, voor het geval je dat nog niet gedaan hebt.
Maak een schema van hoe jullie trouwdag er uit moet gaan zien. Dit is van belang om zo de onderdelen voor de verdere voorbereiding in kaart te brengen.

Stel nu ook vast een voorlopige gastenlijst op. Doe dit wel met één oog gericht op jullie budget.
Als je het programma voor de trouwdag klaar hebt, dan kun je de zaal bespreken . Je weet nu precies hoe de trouwdag en de bruiloft moet verlopen.
Ook kun je nu de bruiloftmuziek bespreken en diverse andere acties ondernemen.
Dus:

Feestlocatie bespreken

Maak een afspraak met bij de feestlocatie om alles te bespreken. Check vooraf eerst telefonisch de beschikbaarheid op jullie trouwdatum.
Vraag tijdens deze afspraak om een rondleiding door de locatie. Bespreek eerst jullie eigen wensen en laat de zaalhouder hierop zijn ideeën en ervaringen geven. Ga met alle mogelijkheden naar huis om deze in alle rust te bespreken of laat de zaalhouder direct een prijsopgaaf maken.

*tip: Vraag aan de zaalhouder of er een kluisje aanwezig is voor de enveloppen die je gaat ontvangen. De ervaring heeft helaas geleerd dat er nog wel eens geld kan verdwijnen op onachtzame momenten tijdens het feest.

*tip: Bepaal of je tijdens het feliciteren statig achter een tafel wilt staan of juist ervoor. Een andere mogelijkheid is enkele statafels of gewoon lekker losjes bij de entree .
*tip: Regel dat er een ruimte beschikbaar is waar jullie je tussen diner en avondfeest even kunnen terug trekken om bij te komen en je lekker op te frissen voor de avondbruiloft.

De muziek uitzoeken en boeken
Het is nu tijd om de muziek te gaan boeken. Je kunt kiezen voor een bruiloftband, duo of trio…live muziek dus. Maar ook aan een leuke Wedding Drive-in-show. De DJ’s van zo’n drive-in-show zijn ervaren in de muziekkeus en omgang met bruidspaar en bruiloftgasten.

*tip : bespreek de openingsdans waarmee jullie deze speciale dag of avond gaan openen.
Wil je hiervoor dat éne favoriete nummer, waar jullie zulke speciale herinneringen aan hebben of ben jij of je partner niet zo’n dansvloertijger, en wil je juist dat de band of DJ er voor zorgt dat de vloer zo snel mogelijk vol staat, zodat je al na een paar passen kunt opgaan in de anonimiteit?
Of moeten ze alleen dat vervelende ‘Wisselen’ achterwege laten?
Het is een kwestie van bespreken met de muziek of het boekingskantoor.
Laat hen ook even weten over het publiek; aantal gasten, leeftijdsgroepen, jullie visie etc.
*tip : Wacht niet te lang met het boeken van de muziek. De populairste bands e.d. zijn meestal al lang van te voren besproken. Dit komt vooral doordat er een aantal favoriete, veel geplande trouwdata zijn.
* Tip Entertainment Naast muziek op uw bruiloft is het ook leuk om wat entertainment erbij te hebben, denk aan een sneltekenaar, komiek, goochelaar of een grappige serveerster. Je kan het zo gek niet bedenken.

De trouwjurk
Dan ben je nu aangekomen op dat grote moment waar veel aanstaande bruidjes ongeduldig naar hebben uitgekeken…De Trouwjurk.
Het is belangrijk om dit vroegtijdig te doen, want de kans is groot dat wanneer je je keus gemaakt hebt, de jurk nog eerst moet worden aangepast aan jouw lichaam, dat je daarna nog eens komt passen en dit zich daarna nog één keer herhaalt. Ook kan het zijn dat de jurk zelfs helemaal speciaal voor jouw gemaakt wordt.
Tevens moet je de kleur en het materiaal van de jurk weten, voordat je verder op stap kunt voor schoenen, accessoires en zelfs de kleding van de bruidegom.
*tip: Bezoek samen met je vriendinnen, (schoon)moeder of je partner een bruidsbeurs. Hier zijn altijd modeshows te zien, vaak van meerde bruidsmodezaken. Zo zie je hoe de meest uiteenlopende modellen trouwjurken staan als ze gedragen worden.
Ook wordt er bruidskleding geshowd voor de mannen en zelfs voor de bruidskinderen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere ideeën die je opdoet op een bruidsbeurs.

Fotograaf bespreken
Het is tijd geworden om een fotograaf te bespreken. De betere bruidsfotografen zijn vaak al lang van te voren bezet, dus is het belangijk hier niet te lang mee te wachten.
Kies in ieder geval voor een fotograaf die zich heeft toegelegd op het maken van bruidsreportages.
Maak een afspraak met de fotograaf en zorg dat je foto's of een reportage te zien krijgt. Zo voel je al gauw aan of de stijl van de fotograaf past bij jullie ideeën.

*tip: Neem tijdens de afspraak alvast de ideeën en mogelijkheden door voor de officiële fotoreportage. Kies hierbij voor een externe locatie waarbij je bij het terugzien van de foto's jezelf herkent in de reportage.
Denk er aan dat deze locatie op de route of in de richting ligt van de feestlocatie. Houd ook rekening met een eventuele reservelocatie bij slecht weer.
*tip: Neem de hele trouwdag door met de fotograaf, en ook de verwerking van de foto's en het album. Laat hier een prijsopgaaf voor maken, zodat je achteraf niet je budget overschrijdt. Dit omdat het bestellen van allerlei extra's, zoals extra of bewerkte foto's, mooie lijsten, digitale foto's e.d. wel heel erg aantrekkelijk is.

Videoreportage bespreken
Als je gaat trouwen, is dit een unieke gebeurtenis die je natuurlijk ook graag voor eeuwig wilt vastleggen.
Om er later samen met je (toekomstige) kinderen naar terug te kijken bijvoorbeeld. Maar ook om al kort na de bruiloft nog even na te genieten. Een beetje acclimatiseren zelfs. En ach,.. zoveel andere redenen nog. Wil je alles op film vastleggen, moet je dit van te voren goed met de videograaf bespreken.
*tip: Geef duidelijk aan wat je verwacht m.b.t. het vastleggen van waardevolle momenten, zoals een alleszeggende blik of traan in de ogen van je ouders of andere familieleden tijden de huwelijksvoltrekking. De bruidskinderen of een voordracht van je vrienden, etc.
Bespreek de muziek die eventueel gebruikt wordt tijdens de montage van de videoband of dvd. En zo nog meerdere zaken waar je later met veel genoegen en misschien wel emotie naar terug zult kijken.

De Bruidsbloemen
Het bruidsboeket en de bruidsbloemen izijn een belangrijk onderdeel van het huwelijk.
Het is belangrijk de bloemen goed af te stemmen op de bruidsjurk en de stijl waarin je trouwt.
De grootte, kleur en stijl van het boeket moet je bepalen naar je smaak. Praktisch zijn de mogelijkheden onbeperkt.

*Tip: Als u naar een bloemist gaat, moet u denken aan de volgende zaken:
Het bruidsboeket
Corsages
Haar corsages
Autoversiering
Antenne versiering
Versiering bij gastenboek
Bedankbloemetje voor ouders.
Als je niet van een bruidsboeket houdt dan kun je voor een alternatief kiezen, zoals een polsboeket van bloemen. Deze maken ze ook bij de bloemist!

Bruidskinderen
Jonge bruidskinderen geven een vrolijke sfeer aan het bruiloftsfeest.
Een bruid die in het wit trouwt, neemt volgends de traditie ook bruidskinderen, maar dit is al lang niet meer van toepassing.
Wil je wel bruidskinderen dan word het bruidsmeisje zelf door de bruid gekozen. Het bruidsjonkertje word ook uitgekozen door het bruidspaar.
*Tip: Het is raadzaam om wat speelgoed en vermaak op de dag mee te nemen voor de
Bruidskinderen, dit omdat kinderen zich snel kunnen vervelen.

Het trouwkostuum voor de bruidegom
De tijd van het grijze jacquet en hoed zijn weer lang achter ons. De bruidegom kiest
Steeds bewuster zijn kleding uit. Je ziet steeds vaker allerlei kleuren en stijlen naast het traditionele donkere pak.
Het is belangrijk voor de bruidegom om een perfect passend kostuum te dragen op jullie trouwdag. Ook moet je rekening houden met de kleuren van de bruidsjurk.
De bruidsmodezaak zal je daarbij graag willen helpen maar kies vooral uit wat je zelf mooi
Vind en goed bij je staat.
*Tip: Kies dus eerst de bruidsjurk uit en vervolgens het kostuum, dit om de kleuren en stijlen goed op elkaar af te stemmen.

Bruidskapsel , bruidsmake-up en bruidsnagels
Op je trouwdag willen jullie er beide natuurlijk tip top uitzien.
Belangrijk is om ongeveer een week van te voren naar de schoonheidsspecialist of visagist te gaan om je make-up te testen. Neem een idee mee en kijk samen met de schoonheidsspecialist of dit idee te verwerkelijken is.
Samen met de schoonheidsspecialist kom je er vast uit wat jou het mooiste staat en wat ook
Bij de bruidsjurk past.
Het haar is net zo belangrijk als make-up.
Laat van te voren een paar proefkapsels maken, opsteken of vlechten en kijk waar jij je het prettigst bij voelt.
Ook dit kan je het beste 1 of 2 weken voor de trouwdatum doen.

*Tip: Wat bij welke jurk: bij een jurk met een kraag kun je het beste je haar opsteken. Bij een jurk met een blote hals is het juist leuk als er wat plukjes haar over je hals en langs je gezicht te vallen.
Opsteken: Opgestoken haar is uitermate geschikt voor bruiden die een sluier willen dragen. Als je de sluier later op de dag af wilt doen zit je haar nog steeds goed.
Los haar: Als je er toch voor kiest je haar los te laten hangen is het belangrijk om je haar goed te verstevigen zodat het niet later op de dag gaat pieken.
Kort haar: Ook met kort haar zijn er veel leuke mogelijkheden toch iets bijzonders met je haar te doen op je trouwdag. Je kan aan een kleurspoeling denken of krullen laten zetten. Een diadeem staat heel goed bij kort haar.

Trouwschoenen
Natuurlijk kies je schoenen die het beste bij je jurk past.
Maar belangrijker is nog dat het schoenen zijn die lekker zitten en waar je een hele dag op kan staan en kan dansen.
Dit is zeker niet een eenvoudige opdracht dus begin er vroeg mee.
*Tip:  Loop een twee weken voor de trouwdatum je bruidsschoenen in, zo voorkom je zeer pijnlijke voeten op de dag zelf.

Trouwringen
Geen trouwerij zonder trouwringen.
Trouwringen zijn in de eerste plaats natuurlijk een symbool van de liefde voor elkaar
De gladde ring is het symbool voor eeuwige trouw waar geen begin en geen eind aan komt.
In Nederland is het de gewoonte om bij de verloving een ring te kopen die later als trouw ring dient. Maar omdat er steeds minder word verloofd, is dit gebruik een beetje weggevaagd.

Je kan een ring laten ontwerpen. Overleg met een juwelier wat daar de mogelijkheden in zijn.
Als je de ringen laat ontwerpen moet je er rekening mee houden deze ruim van tevoren te bestellen zodat als er iets niet volgens planning gaat, er nog tijd is voor een andere optie.
*Tip: Het is belangrijk dat een trouwring je niet hindert in de dagelijkse bezigheden.

Trouwkaarten
Kijk op deze website in het onderdeel Trouwkaarten en zoek een bedrijf uit voor jullie trouwkaarten. Bezoek deze leverancier of drukker van de trouwkaarten en neem desgewenst 1 of meerdere boeken mee met voorbeelden. De meeste boeken met trouwkaarten hebben wel een eigen stijl, waardoor je zo kort voor je bruiloft geen rugklachten riskeert om tientallen boeken mee te slepen naar huis.
*tip: Er zijn ook steeds meer mogelijkheden om je eigen kaarten te laten ontwerpen. Uiteraard hangt daar wel een extra prijskaartje aan.
*tip: Adresseer tijdig de enveloppen van de trouwkaarten en let erop dat je de juiste uitnodiging via de bijbehorende envelop verstuurt.
*tip: Bij het postkantoor zijn speciale trouwpostzegels te koop om de enveloppen mee te frankeren.
*tip: Kiezen jullie voor gemak en niet voor dat gedoe met postzegels, laat de enveloppen dan zonder zegels achter bij de balie van het postkantoor, waar ze dan even snel machinaal gefrankeerd worden.
*tip: Verstuur de trouwkaarten vroegtijdig, i.v.m. mogelijke andere verplichtingen van jullie gasten. Hou hierbij vooral ook rekening mee of er in de tussenliggende periode nog vakanties zijn. Wil je op zeker spelen, verstuur de trouwkaarten dan zes weken voor de trouwdag.

Trouwvervoer
Vervoer brengt je naar de trouwplek, dit is dus een zeer belangrijk deel van het trouwgebeuren.
Je kan kiezen voor een limousine, oldtimer of gewoon een mooie wagen.
Je kan ook kiezen voor de romantische manieren; een koets met paarden ervoor of met een luchtballon of helikopter.
Het spreekt voor zich dat als je gebruik wilt maken van een luchtballon of een koets dit lang van te voren te bespreken omdat dit veel planning betreft.

Het vrijgezellenfeest
In de meeste gevallen organiseert de beste vriend/vriendin of ceremoniemeester het vrijgezellenfeest 1 of 2 weken voor de bruiloft.
Hou rekening met de bruid en bruidegom op een vrijgezellenfeest. Een paar leuke ideeën zijn om de bruid/bruidegom een opdracht te laten doen, denk aan een verkleedpartij of een karaoke feest.
Ook kan je kiezen voor een iets makkelijkere maar niet minder leuke manier;
Op diverse locaties worden thema-avonden georganiseerd speciaal voor vrijgezellenavonden.
Bij een vrijgezellenfeest is het belangrijk alles goed van te voren te regelen, dit om enige verrassingen als verrassing te houden.

Catering
Een hapje en een drankje op de bruiloft is natuurlijk een “must” en dient goed geregeld te worden.
Om dit allemaal goed voor elkaar te hebben, heb je een cateraar nodig.
Deze kunnen wij u ook aanbieden, hiervoor kunt u kijken onder “Catering” in het menu.

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

koningshof_trouwlocatie_banner.jpg Flevoland
Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Flevoland
190_190_vierkant_1.jpg Flevoland