Trouwen in Almere

Almere_trouwen

Als je wilt trouwen in de gemeente Almere, moet je dit digitaal melden. Je hebt hiervoor een DigiD nodig. Je moet dan een formulier voor de aanmelding downloaden en volledig invullen, anders kunnen ze bij de gemeente jullie melding niet in behandeling nemen. 

Trouwdatum reserveren

Hebben jullie al een bepaalde trouwdatum in gedachten? Maak dan een afspraak minimaal twee weken en maximaal één jaar voor de trouwdatum. Als de datum bekend is, kan de gemeente een optie in de huwelijksagenda zetten. 

Trouwen in het stadhuis

Willen jullie graag in het stadhuis van de gemeente Almere te trouwen? Dan verwelkomt de gemeente jullie heel erg graag in de sfeervolle trouwzaal. Deze trouwzaal is ontworpen door architect Cees Dam en kenmerkt zich door de mooie warme kleuren. De trouwzaal heeft zeventig zitplaatsen. Daarnaast is er ruimte voor twintig tot dertig personen om te staan. Of jouw gezelschap nou klein is of juist groot: in alle gevallen geeft de trouwzaal de juiste sfeer. 

Trouwen op een andere locatie

Wil je liever niet in het stadhuis trouwen? Dan kun je kiezen voor een andere trouwlocatie in Almere. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden, omdat de trouwambtenaar naar de locatie toe moet komen. Ook betaal je voor het gebruik van de locatie. Deze kosten variëren per locatie en zijn afhankelijk van jouw wensen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de locatie die jullie hebben uitgekozen. De locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden vind je op de website van de gemeente. 

trouwen_in_almereTrouwambtenaren in de gemeente Almere

In de gemeente Almere staat er een team van ervaren en enthousiaste trouwambtenaren voor jou klaar! Eén van de trouwambtenaren voltrekt het huwelijk en houdt daarbij graag rekening met jullie wensen. Een persoonlijke invulling van de ceremonie en de toespraak is daarbij het uitgangspunt. De trouwambtenaren werken volgens een variabel rooster. Afhankelijk van de trouwdatum die jullie hebben uitgekozen, krijg je een van de trouwambtenaren toegewezen. De trouwambtenaar neemt ongeveer een week voor de ceremonie telefonisch contact met je op. Jullie kunnen dan samen doorgeven hoe de huwelijksceremonie eruit komt te zien, zodat alles naar jullie wensen verloopt.

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Op de website van de gemeente zie je een overzicht met de tarieven.

Gratis trouwen

Kies je ervoor om gratis te trouwen? Dit kan alleen op maandagochtend om 09.00 of 09.30 uur. Daar zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden:
• Er mogen maximaal zes personen, inclusief het bruidspaar en getuigen, aanwezig zijn.
• De ceremonie vindt plaats in een ruimte bij Burgerzaken, niet in de trouwzaal.
• Er is geen bode aanwezig tijdens de ceremonie.
• Het is niet mogelijk muziek te draaien voor, tijdens of na de ceremonie.
• Er wordt geen toespraak gehouden door de ambtenaar van de burgerlijke stand, alleen het wettelijke verplichte gedeelte.

Meer informatie over trouwen in Almere

Stadhuis Almere
Stadhuisplein 1
1315 HR Almere
Tel: 0365 399911
Website: www.almere.nl
E-mail: info@almere.nl

Trouwbedrijven gemeente Almere


Hartenvrouw Bruidsmode

Hartenvrouw Bruidsmode

Almere
Gonnie's Kinderkleding

Gonnie's Kinderkleding

Almere
Bruid & Beauty Nederland

Bruid & Beauty Nederland

Almere
De Kunst van Fotografie

De Kunst van Fotografie

Almere
Püttmann Juweliers Almere-Buiten

Püttmann Juweliers Almere-Buiten

Almere-Buiten
Paula Wieman Fotografie

Paula Wieman Fotografie

AlmereTrouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media