Hoe zoek je als man je trouwpak uit?

Als man je trouwpak uitkiezen

Wanneer je gaat trouwen, is het aanschaffen van een mooi trouwpak waarschijnlijk één van de belangrijkste dingen. Maar hoe zoek je als man je trouwpak uit? Er zijn namelijk zoveel verschillende stoffen, stijlen, pasvormen en kleuren. In dit artikel hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Wanneer schaf je je trouwpak aan?

Misschien een overbodige vraag, want je weet natuurlijk dat je op tijd moet beginnen met zoeken. Maar de zoektocht naar jouw perfecte trouwpak start je ongeveer 3 à 4 maanden voor het huwelijk. Zo voorkom je een hoop stress en kun je in alle rust een prachtig trouwpak uitkiezen. Zes weken van tevoren schaf je je trouwpak aan, hiermee bedoelen we dus dat je dan ook echt je trouwpak gekocht moet hebben. 

Trouwpak aanschaffen

Maak er een gezellig dagje uit van

Oké, wij weten dat de meeste mannen niet heel dol zijn op shoppen, maar shoppen voor een trouwpak is toch heel wat anders dan wanneer je op zoek bent naar een nieuwe spijkerbroek. Maak er een gezellig dagje uit van en neem een aantal vrienden, broers en/of (schoon)moeder mee. Wanneer je je pak gevonden hebt, kun je bijvoorbeeld nog gezellig napraten op het terras met een lekker drankje.
Dat klinkt niet verkeerd toch?

Ga naar een trouwpakken specialist die alle kleuren en stijlen verkoopt

Je kan naar verschillende winkels gaan, maar dan heb je de kans dat je veel dezelfde traditionele trouwpakken vindt. Je kan ook naar de Man Cave van Suitsatsea.nl gaan en een trouwpak volledig op maat laten maken. Dit zijn trouwpakken zoals je dit nergens ziet. Laat je persoonlijk inspireren & adviseren door de Style Artist, in een relaxte entourage én met de modernste gadgets. 

Verschillende soorten trouwpakken

Zoek in alle rust jouw trouwpak uit

Wanneer je op zoek gaat naar een trouwpak, moet je dit in alle rust kunnen doen. Heb je het gevoel dat je onder tijdsdruk van de winkel of medewerkers een keuze moet maken? Geef aan dat je dit niet prettig vindt en dat je in alle rust wil kijken. Op de doordeweekse dagen is het rustiger dan in de weekenden. Maar een goede trouwpakken specialist neemt alle tijd voor je. 

Stem het pak af op de bruidsjurk

Als bruidegom mag je niet witter gekleed gaan dan de bruid. Houdt er rekening mee dat de kleur van jouw trouwpak niet vloekt met de kleur van de bruidsjurk. Zoek een trouwpakken specialist die hier rekening mee houdt en die ook kijkt naar het eventuele thema van de bruiloft. Het is handig om een stof staaltje mee te nemen van de trouwjurk bij de aanschaf van je trouwpak. Zo weet je zeker dat jullie perfect met elkaar combineren. 

Uniek trouwkostuum

Trouwpakken met bijzondere details

Heb je voor je werk vaak een pak aan? Dan wil je voor het huwelijk natuurlijk iets bijzonders dragen. Misschien niet overdreven, maar je mag wel het verschil zien tussen het gewone pak en je trouwpak. Het trouwpak mag best een aantal bijzondere details hebben. Laat bijvoorbeeld jouw initialen in de voering of kraag stikken. En wat dacht je van de trouwdatum of de naam van jouw aanstaande vrouw in jouw pak? Er zijn veel verschillende mogelijkheden, de keuze is aan jou. 

We hopen dat je wat aan de bovenstaande tips hebt gehad. Die kun je vast wel gebruiken als man, op zoek naar een trouwpak voor de bruiloft! En heel belangrijk is dat jij je goed voelt in jouw trouwpak. Zorg dat het pak bij je past en laat je qua maat adviseren door een specialist. Door de ruime ervaring weten zij precies wat jou wel en niet mooi zal staan. 

Leuke adresjes

Vince! Herenmode

Vince! Herenmode

modieuze trouwpakken

Ook interessant

Als man op zoek naar een outfit voor je bruiloft

Als man op zoek naar een outfit voor je bruiloft

Trouwkleding aanschaffen

Trouwkleding aanschaffen
Trouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media