Als man op zoek naar een outfit voor je bruiloft

Outfit voor de bruidegom

De bruiloft moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Zo ook de trouwkleding van de bruidegom. Van trouwpak tot de accessoires. En omdat je waarschijnlijk nog nooit op pad bent geweest voor een trouwpak, kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. Wij geven je een aantal tips hoe je als man zijnde een outfit bij elkaar zoekt voor je bruiloft. Enjoy!

Trouwpak aanschaffen, wanneer doe je dat?

Voordat jij op zoek kunt gaan naar het perfecte trouwpak, raden wij je aan om ongeveer 3 à 4 maanden voor het huwelijk alvast wat inspiratie op te doen. Kijk op Pinterest en maak een moodboard aan. Sla de trouwpakken hierin op die jij mooi vindt. Heb je een bepaald merk waar je helemaal fan van bent? Ga dan op zoek naar een trouwpakken winkel die dat merk verkoopt. Ongeveer zes weken voor het huwelijk moet je wel echt je trouwpak aanschaffen. Wil je je trouwpak op maat laten maken? Dan is het aan te raden om eerder op zoek te gaan. 

Trouwpak shoppen

Hou je niet van shoppen? Maak er een leuk dagje uit van!

Ben jij een man die niet van shoppen houdt? En bestel jij wanneer je nieuwe kleding nodig hebt ook alles online? Of stuur je juist je partner op pad? Sorry, maar voor het aanschaffen van een trouwpak moet je toch echt de deur uit. Je kunt eventueel je partner meenemen, maar dan is het natuurlijk geen verrassing meer. Tegenwoordig zijn er trouwpak specialisten die een leuk dagje uit bieden met beleving voor de bruidegom en aanhang. Dus neem je vrienden, broers, vader, moeder en schoonmoeder gezellig mee! 

Verschillende soorten en stijlen trouwpakken

Wanneer jij op zoek bent naar een trouwpak voor mannen, heb je keuze uit heel veel verschillende soorten en stijlen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een smoking, traditioneel zwart met een vlinderdas. Maar wat ook een zeer stijlvol kostuum is, is de jacquet. De mooie details die op een jacquet aanwezig zijn, geven het geheel een bijzondere uitstraling. Het meest formele kostuum dat je kunt kiezen voor je bruiloft is het rokkostuum. Het rokkostuum valt voor de kleding-etiquette bij trouwen onder de dresscode white tie. En dan heb je natuurlijk het moderne trouwpak nog. Het moderne trouwpak bestaat uit een colbert en een pantalon. Er is dus van alles mogelijk!

Trouwpak aanschaffen

‘Perfect match’

Natuurlijk mag jij op de bruiloft dragen wat je mooi vindt. Je moet wel met een aantal dingen rekening houden. De kleur van jouw trouwpak moet perfect matchen met de trouwkleding van je partner. Houd ook rekening met het eventuele thema van de bruiloft. Neem bij het aanschaffen van je trouwpak een stofstaaltje mee van de trouwkleding van je partner. Zo weet je in ieder geval zeker dat jullie straks op de grote dag perfect met elkaar matchen. 

Trouwschoenen voor de bruidegom

De trouwschoenen van de bruidegom zijn net zo belangrijk als het trouwpak. Met de perfecte trouwschoenen maak jij je outfit compleet. Je hebt keuze uit heel veel verschillende kleuren, stijlen, soorten en comfort. Hier volgen een aantal tips. Bij een zwarte smoking of het rokkostuum staan zwarte, gladde lakschoenen het mooist. Heb je gekozen voor een jacquet als trouwpak? Ga dan voor zwarte, gladde schoenen die niet gelakt zijn. Bij een casual outfit kan de bruidegom kiezen voor nette veterschoenen of gympen. Trouwen jullie op het strand? Denk dan aan instappers of slippers. 

Als je geen verstand hebt van trouwpakken, hoe zoek je als man dan een trouwpak uit? Advies is dan vast zeer welkom. Je wilt op de grote dag natuurlijk mooi gekleed zijn en ook mooi op de foto’s staan, nietwaar? Zorg ervoor dat het trouwpak bij je past en laat je qua maat en kleur adviseren door een trouwpakken specialist. Door hun ruime ervaring weten zij precies wat jou wel en niet zal staan. 

Ook interessant

Trouwpak-Flevoland

Trouwkleding aanschaffen

Trouwkleding aanschaffen

Hoe zoek je als man je trouwpak uit?

Hoe zoek je als man je trouwpak uit?
Trouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media