Trouwen in Noordoostpolder
Noordoostpolder

Wil je trouwen? Dan doe je een melding van het voorgenomen huwelijk in de gemeente waar het huwelijk plaatsvindt. Dit kun je online doen. De gemeente neemt dan contact met je op. 

Wanneer wil je trouwen?

Dag en tijdstip? Let op: de melding moet je minimaal 6 weken van te voren doen. Dit betekent dat de eerste mogelijke datum over 6 weken is. 

Trouwlocaties

Wil je het huwelijk laten voltrekken in het gemeentehuis in Emmeloord of op een zelfgekozen locatie? Bij een zelfgekozen locatie ga je met de locatie-eigenaar en de gemeente een overeenkomst aan. Hiervoor kun je het formulier 'Overeenkomst trouwlocatie' gebruiken.

Trouwen op een andere locatie

trouwen_in_Noordoostpolder

Trouwambtenaren

De gemeente Noordoostpolder heeft meerdere trouwambtenaren in dienst. Zij maken vooraf kennis met jullie en maken aan de hand van het kennismakingsgesprek een toespraak. Ten overstaan van de trouwambtenaar geven jullie elkaar het ja-woord en onderteken jullie de huwelijksakte. Daarnaast tekenen de getuigen en de trouwambtenaar de akte. Je kan kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie vervult. 

Kosten huwelijk

De kosten hangen af van de locatie en het tijdstip, het soort ceremonie en door wie je de ceremonie wilt laten leiden (trouwambtenaar of een bekende). Op dinsdagochtend kun je kosteloos trouwen in het gemeentehuis om 09.00 of 09.30 uur. Je kunt dan maximaal 6 genodigden meenemen.

Meer informatie over trouwen in Noordoostpolder

Gemeentehuis Emmeloord
Harmen Visserplein 1
8202 BW Emmeloord
Tel: 0527 633911
Website: www.noordoostpolder.nl
E-mail: info@noordoostpolder.nl

Trouwbedrijven gemeente Noordoostpolder


Museum Schokland

Museum Schokland

Schokland
Sam & Nel's Taarten

Sam & Nel's Taarten

EmmeloordTrouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media