Trouwen in Dronten

Dronten_trouwenJullie hebben plannen om te gaan trouwen! Van harte gefeliciteerd met dit prachtige voornemen! Nu moet er van alles geregeld worden en wij kunnen je daarbij misschien een beetje op weg helpen. Je bezoekt nu deze pagina om te kijken wat de mogelijkheden zijn in de gemeente Dronten. Wij hebben alle relevante informatie voor jou op een rijtje gezet. 

Hoe kan een huwelijk gesloten worden?

Als je in de gemeente Dronten wilt toruwen, dan kun je dit aangeven via de website van de gemeente. Je geeft hierbij jouw wensen, voorkeursdatum en tijdstip aan. De door jou gekozen datum is niet gegarandeerd. Dit hangt van verschillende factoren af. De afspraak is pas definitief nadat de gemeente een complete melding van het voorgenomen huwelijk heeft ontvangen en samen met eventuele aanvullende informatie hebben kunnen beoordelen. De gemeente bevestigd de reservering altijd schriftelijk. 

Trouwlocaties

De gemeente beschikt over drie vaste trouwlocaties en je hebt ook de mogelijkheid een vrije trouwlocatie te kiezen als trouwlocatie. De vaste locaties zijn:

Gemeentehuis:
De trouwzaal biedt plaats aan maximaal 100 personen. Het is mogleijk om voor het gemeentehuis te parkeren met maximaal zes auto's. Reserveren van een huwelijk kan via het digitaal loket op de website van de gemeente of via telefoonnummer 14 0321. Kosteloze plechtigheden vinden plaats in een andere ruimte. 

Lands End en Walibi Holland:
Je meld je voorgenomen huwelijk via de website van de gemeente. Als de door jou verzochte datum akkoord is, ontvang je een formuleir van de locatiehouder. Dit formulier laat je invullen door de locatie Lands End of Walibi Holland en toezenden aan de gemeente. Pas na ontvangst van akkoord door de gemeente én de locatie is jouw huwelijk definitief gereserveerd.

Trouwen op een vrije locatie

Heb je een andere mooie locatie op het oog? Je kunt de gemeente verzoeken om een huwelijk te voltrekken op een door jou gekozen locatie. Deze locatie moet hiervoor aangewezen worden als eenmalige trouwlocatie. Dit gebeurt door het college van Burgemeester en wethouders. Houd rekening met een beoordelingstermijn van tenminste zes weken. Wanneer je voor een vrije locatie kiest, vul je het formulier in samen met de eigenaar of beheerder van de betreffende locatie. Dit formuleir voeg je toe aan jouw digitaal dossier, samen met de formulieren en documenten van jouw melding voorgenomen huwelijk. Houd er rkening mee dat Lands End Walibi Holland of een vrije locatie aanvullende kosten in rekening kunnen brengen. 

trouwen_in_dronten

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Wil je weten uit welke trouwambtenaren je kunt kiezen? Neem dan contact op met de gemeente Dronten. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Op maandagochtend tussen 09.00 en 09.30 uur is het mogelijk om kosteloos te trouwen. Eventueel worden er wel kosten berekend voor aanvullende diensten of producten. Hierbij kun je denken aan een trouwboekje. Aan het kosteloze voltrekken zijn een aantal aanvullende voorwaarden verbonden. De ceremonie wordt voltrokken in een aparte ruimte. Je kunt maximaal acht personen meenemen. Dit is inclusief de getuigen. Er is geen ruimte voor meer personen. Er is geen mogelijkheid om muziek te draaien. 

Meer informatie over trouwen in Dronten

Gemeentehuis Dronten
De Rede 1
8251 ER Dronten
Tel: 0321 38 89 11
Website: www.dronten.nl
E-mail: gemeente@dronten.nl
Trouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media