Trouwen in Zeewolde

Zeewolde_trouwen

Wil je trouwen in Zeewolde? Neem dan contact op met het Publiekscentrum om een trouwdatum vast te leggen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen trouwen in de gemeente Zeewolde. Van trouwlocaties tot kosten.

Melding huwelijk

Je meldt het huwelijk bij de gemeente waar je gaat trouwen, nadat je bij het Publiekscentrum een trouwdatum hebt vastgelegd. Je kunt dit online melden. Je hoeft niet naar het gemeentehuis. Je meldt jouw voorgenomen huwelijk uiterlijk 2 weken voor het huwelijk. Deze mleding staat los van het vastleggen van de trouwdatum. Neem hiervoor altijd contact op met de gemeente. 

Trouwlocaties

De gemeente Zeewolde heeft de volgende trouwlocaties:

• De raadzaal van het gemeentehuis (maximaal 80 personen)
• Paviljoen De Verbeelding (maximaal 60 personen)
• Beachclub Zuiderzoet (De Eemhof)
• Zuiderzoet (De Eemhof)
• CenterParcs De Eemhof
• Standpaviljoen KaapFlevo
• The Lux Zeewolde
• Golf4all

trouwen_in_Zeewolde

Trouwlocatie, aanwijzing locatie

Het is in Zeewolde mogelijk om een huwelijk eenmalig op een locatie te houden, die geen vaste trouwlocatie is. Het gaat dan om een eenmalige aanwijzing van die locatie als gemeentehuis. Je kunt een trouwlocatie aanwijzen minimaal 8 weken voor de troudatum. Wil je een trouwlocatie permanent laten aanwijzen? Neem dan contact op met het Publiekscentrum. De locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De voorwaarden vind je op de website van de gemeente. 

 

Trouwambtenaren

In Zeewolde zijn er meerdere buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand beschikbaar voor het voltrekken van huwelijken. Dit zijn de mogelijkheden:

• Je kunt je voorkeur uitspreken voor één of twee van deze trouwambtenaren.
• Hun beschikbaarheid hangt af van hun agenda. De trouwambtenaar van jouw keuze neemt ongeveer 2 weken voor het huwelijk contact met je op als voorbereiding op de persoonlijke toespraak. In vakantieperiodes en bij langdurige ziekte kan het bij uitzondering voorkomen dat er toch een andere trouwambtenaar wordt ingezet.
• Het is in Zeewolde mogeljik om een huwelijk te laten voltrekken door een 'eigen' ambtenaar van de burgerlijke stand, als deze persoon tenminste in een andere gemeente als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand werkzaam is.
• De toespraak tijdens de plechtigheid kan ook in het Engels gehouden worden. Voor andere talen kun je overleggen met het Publiekscentrum of de trouwambtenaar van jouw keuze. 

 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Op maandag- en donderdagochtend om 09.00 uur is het mogelijk om gratis te trouwen. De ceremonie bij een gratis huweljk vindt plaats in een representatief ingerichte ruimte in het gemeentehuis. De ceremonie is kort, sober en zonder muziek en toespraak. Er is plaats voor maximaal 8 personen, inclusief het bruidspaar en de getuigen. Er is geen trouwboekje.

Meer informatie over trouwen in Zeewolde

Gemeente Zeewolde
Raadhuisplein 1
3891 ER Zeewolde
Tel: 0365 229522
Website: www.zeewolde.nl
E-mail: info@zeewolde.nl
Trouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media