De betekenis van een micro wedding

Eigenlijk is de betekenis van een micro wedding heel eenvoudig, want de naam verklapt het al. Micro = klein. Een kleine trouwerij dus. Alleen is dat dan wel erg letterlijk vertaald want een micro wedding is niet alleen klein, maar ook knus en gezellig en uitsluitend met gasten die in het dagelijkse  leven dicht bij jullie staan. En dat zorgt dan weer voor een prettig en vertrouwd gevoel op de trouwdag.

microwedding

Waarom een micro wedding

Er wordt steeds vaker een klein gezelschap gasten uitgenodigd voor de trouwdag. Daar heeft iedereen natuurlijk zo zijn eigen reden voor. Het beschikbare budget op jullie actielijst kan hier een rol bij spelen. Maar je kunt het ook gewoon heel prettig en vertrouwd vinden om deze bijzondere dag met een klein gezelschap te vieren. En bij een micro wedding kun je ook het budget anders inzetten, waardoor je een voor een luxe locatie kunt kiezen en ook de hele trouwdag iets meer een luxe tintje kunt meegeven.

Hoeveel gasten heeft een micro wedding

De micro wedding heeft niet een maximaal aantal gasten. het is gewoon een term voor een kleine, knusse en bijzondere trouwdag. Maar als we dan toch in getallen gaan spreken dan ligt het aantal gasten bij een micro wedding maximaal rond de 40 bruiloftsgasten. En als het nou niet goed voelt om een bepaalde groep niet uit te nodigen, dan kun je hier ook een leuk vrijgezellenfeest of pré wedding party voor organiseren, waarbij je die groep dan alsnog uitnodigt. Zo sla je toch niemand over.

Geschikte trouwlocaties

Voor een micro wedding zijn diverse soorten trouwlocaties mogelijk. De keuze voor de trouwlocatie is in ieder geval afhankelijk van het budget, en ook van de stijl van de locatie die moet aansluiten op jullie wensen. Zorg er wel voor dat het knus en gezellig blijft. Prachtige trouwlocaties zijn er genoeg, maar deze moeten wel sfeerbestendig zijn bij een klein gezelschap. 

Als jullie budget het toelaat, dan is het prachtig om buiten te trouwen. Bijvoorbeeld in een stijlvolle trouwlocatie waar je de mogelijkheid hebt om bij slecht weer ook binnen een top uitvalsbasis hebt. Trouwen aan het strand is ook uniek, met als slecht weer dekking een prachtige beachclub of trouwen in de tuin van een mooi landgoed of kasteeltje. 

partytent

Met een lower budget trouwen

Misschien lees je nu dit artikel en vind je zo'n micro wedding wel een strak plan, maar dat de centjes die je er aan uit kunt geven niet matchen met die mooie voorstellen van een kasteeltje of landgoed e.d. Maar dat is geen probleem. Een micro wedding in jullie eigen tuin of die van familie of vrienden kun je net zo uniek maken en geeft je ook nog eens een knus en vertrouwd gevoel. Als je hierbij gebruik maakt van de juiste aanbieders van partyverhuur en catering voor de trouwdag, dan creëer je zeker ook dat knusse sfeertje van een micro wedding. 

Leuke adresjes

Gonnie's Kinderkleding

Gonnie's Kinderkleding

dé webshop voor al uw betaalbare feestkleding
Stedemaeght

Stedemaeght

trouwen op een tallship
Paula Wieman Fotografie

Paula Wieman Fotografie

mag ik jullie mooiste dag vastleggen?
Partyschip Abel Tasman

Partyschip Abel Tasman

Unieke feest- en trouwlocatie
Lelyfoto

Lelyfoto

spontane trouwfoto’s
Museum Schokland

Museum Schokland

een unieke en sfeervolle trouwlocatie
Hartenvrouw Bruidsmode

Hartenvrouw Bruidsmode

alle stijlen trouwjurken
Bruid & Beauty Nederland

Bruid & Beauty Nederland

er prachtig uitzien en de hele dag stralen...
Trouwschip Bounty

Trouwschip Bounty

uniek en romantisch trouwen op een boot

Ook interessant

Afleiding voor de kinderen op jullie trouwdag

Afleiding voor de kinderen op jullie trouwdag

Hoe vind ik onze ideale trouwfotograaf?

Hoe vind ik onze ideale trouwfotograaf?

Een sweettable op je huwelijksdag

Een sweettable op je huwelijksdag

Veel gestelde vragen over Een micro wedding is intiem en gezellig

Aan een micro wedding is geen vast aantal gasten gekoppeld. De trefwoorden voor een micro wedding zijn "klein, knus en persoonlijk". Die termen zijn nog van toepassing tot circa 40 gasten.

Je bepaalt zelf de kosten voor jouw trouwdag of bruiloftsfeest. Een micro wedding is zeker niet bedoeld om kosten te besparen. De kosten zijn hierbij afhankelijk van het luxe gehalte waar jullie voor kiezen. En ook de keuze van de trouwlocatie, het trouwvervoer, de catering, etc... Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor luxe knusse locatie of juist een mooie stretchtent in je achtertuin. Een micro wedding staat dus voor een kleine trouwerij. De kosten bepaal je zelf.

Vaak zie je bij een micro wedding 2 uitersten: dresscode casual of juist dresscode chique. Bijvoorbeeld black tie / white tie of dresscode cocktail. Maar als je de trouwdag met je eerste rang familie en vrienden viert, dan is dresscode cashual toch wel een aanrader. Maar daar moet de stijl en sfeer van de micro wedding wel op aangepast worden. 
Trouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media