Afleiding voor de kinderen op jullie trouwdag

kinderen_op_jullie_trouwdag

Wel of geen kinderen op jullie trouwdag

Kinderen brengen op een feest altijd gezelligheid met zich mee. Maar op een bruiloftsfeest waar papa en mama hun familie en kennissen eindelijk weer eens zien, maak je zowel de ouders als de kinderen niet blij als de kleintjes zich niet kunnen vermaken. Bij het opstellen van de gastenlijst moet je dus wel even nadenken over het wel of niet uitnodigen van de kids van jullie familie en vrienden op jullie trouwdag. Want je wilt natuurlijk niet dat het ja-woord van jouw partner wordt overstemd door een verdrietig en krijsend kinderstemmetje. Maar het is toch ook wel erg schattig als die kleintjes lachend rondhuppelen tijdens jullie trouwfeest.

Betrek de kids bij de trouwdag

Mochten jullie er wel voor kiezen om kleine kinderen uit te nodigen als jullie gaan trouwen, zorg dan wel voor voldoende afleiding. Het kan ook erg leuk zijn om kinderen actief te betrekken bij het huwelijksfeest, als bruidskinderen bijvoorbeeld. Jullie trouwfeest hoeft zeker niet op een kinderfeestje te gaan lijken, maar als de kids blij en rustig zijn, dan zijn de ouders én jullie als bruidspaar dat uiteraard ook.

kids_op_jullie_huwelijksdag

Activiteiten voor de kinderen

Om de sfeer voor in ieder geval de ouders en jullie zelf relaxed te houden, moet je een plan B hebben dat er een soort van activiteiten zijn voor de jongste gastjes. Op die manier kunnen jullie samen met familie, vrienden e.d. ontspannen genieten van jullie trouwdag . Enkele mogelijkheden voor afleiding voor de kids:

Activiteiten op maat voor de doelgroep

Zorg voor leuke activiteiten die bij de juiste leeftijd passen. Voor de jongste kinderen zijn de kleurpotloden en kleurplaten al een eenvoudige en goedkope oplossing. het is ook leuk is om de kinderen een grote XXL trouwkaart of felicitatieposter te laten maken. Er zijn ook diverse kant en klare pakketten voor de kinderen met allerlei leuke knutselspullen. Denk hierbij wel aan de verschillende leeftijden. 

kinderen_bruiloft_tekenen

Een bruiloft-nanny

Een echte aanrader is het inhuren van een professionele nanny om de kinderen tijdens jullie trouwceremonie en het bruiloftsfeest te entertainen! Je kunt hierbij werkelijk alles uit handen geven. Alle ideeën die wij je hier geven, kun je dan een streep doorzetten want een professionele en ervaren wedding-nanny regelt alles en hebben dankzij hun ervaring alle benodigde materialen bij zich. Dan hebben jullie én de ouders dus geen omkijken meer naar de kinderen en dus een onbezorgde trouwdag! 

Een speelkamer

Als er redelijk veel kinderen op jullie trouwdag komen, kun je ook vooraf informeren of je een aparte ruimte voor de kids kunt krijgen. Een kamer of andere ruimte direct naast de feestzaal is daar ideaal voor. Zo zijn de kids dichtbij hun ouders. Ideaal voor zowel de kids als de ouders dus. Sommigen ruimtes hebben een tv waar de kleinere kinderen een film kunnen kijken of even kunnen rusten terwijl het huwelijksfeest op volle toeren draait. Je kunt er ook nog spelletjes e.d. bij leggen. Zorg met zo'n aparte ruimte wel voor iemand die toezicht kan houden en de kids ook nog een beetje kan vermaken als dat nodig is. huur hier dus iemand voor in.

speelkamer_trouwdag

Entertainment 

Je kunt ook gaan denken aan een entertainer voor de kinderen, zoals een ballonnenclown, een leuke juffrouw die ze gaat schminken, een goochelaar of andere sfeermakers die spelletjes met ze gaat spelen. Zo wordt het voor iedereen een ontspannen trouwdag. Als de weersomstandigheden het toelaten zou het mooi zijn dat de trouw- en feestlocatie ook een buitenruimte hebben voor de kids. In dat geval is het wel verstandig om een oppas in te zetten die een oogje in het zeil kan houden als er als er ook kleine kinderen bij zijn. 

kinderen_schminken_bruiloft

Speeltafel voor de kids

Als deze opties allemaal te groot zijn voor jullie budget of als de feestlocatie te klein is, maak je dan geen zorgen, want een geweldige kindertafel bij de receptie kan vaak al wonderen doen.Je kunt een leuke speelse tafel voor hen maken met bijvoorbeeld een tafelkleed waar ze op kunnen tekenen, dus een paar stiften en potloden en ze kunnen op het tafelkleed gaan tekenen. Of denk eens aan een snoeptafel, waar allerlei snoep op staat, en niet alleen om op te eten, maar  waar ze mooie snoepkettingen van kunnen maken. 

Muziek voor de kids

Een bruiloftsfeest kan best wel saai zijn voor de kleintjes. Vooral als de ouders zich wel vermaken. Regel met de band of DJ dat er met de muziek ook rekening wordt gehouden met de kinderen. En tijdens het aansnijden van de bruidstaart kun je de kids cupcakejes geven die ze zelf kunnen versieren met allerlei lekkernijen. Dat is toch weer een extra feestje voor de kinderen! Zijn er ook tieners aanwezig? Om de tieners te vermaken kun je denken aan een chille hangplek met bijvoorbeeld alcoholvrije cocktails en hapjes en een relaxstoel. De tieners weten zichzelf meestal wel te vermaken met een mobieltje in de hand. maar zo hebben ze toch hun eigen plekje waar ze lekker kunnen chillen.

cupcakes_kinderen_bruiloft

Kindermenu's

Een kindermenu is een absolute must. Kinderen genieten vaak niet van al dat luxe eten. Je kunt er zelfs geld mee besparen door voor de kinderen een apart menu te regelen. Als jullie hele kleintjes verwachten op jullie bruiloftsfeest, dan kun je er voor zorgen dat er bekers zijn met deksels. Mochten de ouders van deze kleintjes hier zelf niet aan gedacht hebben, dan zullen zij jullie er dankbaar voor zijn. Want zo blijven de kleertjes van de kleintjes ook nog een beetje netjes en schoon. 

Bedankjes voor alle gasten

Op het einde van het feest krijgen de gasten meestal een leuk bedankje mee. Zorg er dan voor dat je voor de kleintjes een leuke goodiebag hebt met hier in een leuk speeltje voor ze en wat snoep.

Leuke adresjes

Vince! Herenmode

Vince! Herenmode

modieuze trouwpakken
Lelyfoto

Lelyfoto

spontane trouwfoto’s
Trouwschip Bounty

Trouwschip Bounty

officiële trouwlocaties in diverse gemeenten
Museum Schokland

Museum Schokland

een unieke en sfeervolle trouwlocatie
Hartenvrouw Bruidsmode

Hartenvrouw Bruidsmode

alle stijlen trouwjurken
Partyschip Abel Tasman

Partyschip Abel Tasman

Unieke feest- en trouwlocatie
Kinds Verhuur

Kinds Verhuur

voor elke gelegenheid een passende tent
Paula Wieman Fotografie

Paula Wieman Fotografie

mag ik jullie mooiste dag vastleggen?
Püttmann Juweliers Almere-Buiten

Püttmann Juweliers Almere-Buiten

de perfecte trouwringen voor u en uw partner
Trouwambtenaar Sebastiaan

Trouwambtenaar Sebastiaan

Origineel, verbindend en persoonlijk!

Ook interessant

Je trouwdag uniek maken

Je trouwdag uniek maken

Een sweettable op je huwelijksdag

Een sweettable op je huwelijksdag

Als man op zoek naar een outfit voor je bruiloft

Als man op zoek naar een outfit voor je bruiloft

Trouwringen en de metalen

Trouwringen en de metalen

Trouwen met de handschoen

Trouwen met de handschoen

Handige tips

Handige tips

Een klassieker als trouwauto

Een klassieker als trouwauto

Veel gestelde vragen over Afleiding voor de kinderen op jullie trouwdag

Voor kleine of jonge kinderen zijn diverse mogelijkheden om ze te vermaken. Dat kan eenvoudig met speelgoed en tv e.d. of je huurt een nanny in. Zie hier de 8 beste mogelijkheden voor vrolijke kinderen op jullie trouwdag.

  1. Zorg dat er leuke dingen aanwezig zijn voor de jonge kinderen. Dit kan in de trouwzaal, buiten of in een aparte ruimte, dichtbij de feestzaal.
  2. Laat een kamer of ruimte inrichten voor de kinderen. Met een tv scherm met kinderfilms, mooi speelgoed, teken- en kleurmaterialen, etc...
  3. Een professionele nanny inhuren. Met de aanwezigheid van een nanny hebben de ouders en jullie als bruidspaar geen kind meer aan de kinderen!
  4. Huur entertainment in voor de kinderen. Bijvoorbeeld een ballonnenclown, goochelaar, entertainer e.d.
  5. Laat de muzikanten of DJ ook regelmatig kinderliedjes spelen. Het liefst waar van die bekende dansjes bij zijn.
  6. Een zakje (verantwoord) snoep kan ook wonderen doen.
  7. Zorg bij het diner voor lekkere hapjes waar kinderen van houden of kies voor een buffet waar de jongste gasten zelf hun eten kunnen pakken.
  8. Regel bedankjes die speciaal op de kinderen zijn afgestemd.  

Als de ouders zich op een bruiloft vermaken met de familie dan kunnen de kinderen wel enig entertainment gebruiken.Enkele ideeën: Huur een bruiloftnanny in. Dit mag ook (een dochter van) een kennis of collega zijn. Of een professionele kids-entertainer. Schaf leuke goodiebags aan voor de kids vol met speeltjes en verantwoorde lekkernijen. En laat in de trouwlocatie of feestlocatie een ruimte of hoek voor de kinderen inrichten.
Trouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media