Je trouwdag uniek maken

Je trouwdag uniek maken

Je trouwdag is een van de mooiste dagen uit je leven. Voor jullie moet het een onvergetelijke dag worden, maar je wilt ook dat je gasten het aan niets ontbreekt. Veel bruidsparen doen er dan ook alles aan om er een unieke dag van te maken. Op deze pagina geven wij je handige tips en ideeën hoe jij je bruiloft origineel en bijzonder kunt maken.

Wat is ervoor nodig om jouw bruiloft uniek te maken?

Voor de meeste bruidsparen is deze bijzondere dag een flinke investering. Wat gaat het allemaal kosten en wat is er allemaal voor nodig om van deze dag één van de mooiste dagen uit je leven te maken? Als het goed is beleef je deze dag maar één keer en daarom mag je flink uitpakken! Wat jullie budget ook is, een originele bruiloft is altijd mogelijk. Met deze tips en ideeën moet het vast en zeker lukken!

Unieke bruiloft

Nodig je gasten uit met een unieke uitnodiging

Er zijn heel veel verschillende online trouwkaarten aanbieders waar je zelf je trouwkaart kunt ontwerpen. Ook kun je kiezen voor een voorbeeld kaart waar alles al in vermeld staat. Je hoeft dan alleen de datum, informatie e.d. aan te passen. Maar er is een goedkopere manier om jullie bruiloft aan te kondigen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een eigen website. Erg leuk en origineel!

De ceremonie

De ceremonie is één van de belangrijkste onderdelen van jullie trouwdag. Je kunt voor dit speciale moment een leuk programmaboekje maken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een krant of gids. Je ziet vaak dat de opstelling bestaat uit rijen, maar om je bruiloft uniek te maken zou je er ook voor kunnen kiezen om de stoelen in een cirkel neer te zetten. Er zijn verschillende partyverhuurbedrijven die leuke ceremoniestoelen verhuren.  

Ceremonie huwelijk

BBQ of foodtruck, of...

In plaats van een uitgebreid diner, met iedereen strak aan de tafel inclusief tafelschikking, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een gezellige BBQ of zo'n te gekke foodtruck hueren. Perfect voor een echte festival liefhebber. Ook kunnen deze foodtrucks hapjes voor het avondfeest verzorgen. Of kies in plaats van een uitgebreid diner voor allemaal kleine hapjes. Een soort tapas waarbij gasten veel verschillende keuzes hebben. Voor het dessert heb je ook verschillende opties. Kiezen jullie voor een speciale bar met diverse lekkernijen of maken jullie liever gebruik van een dessert buffet? Er is van alles mogelijk!

Decoratie op je bruiloft

Decoratie is natuurlijk onmisbaar op de mooiste dag van je leven. Met decoratie kun je een bepaalde sfeer creëren. Vraag je ouders of grootouders bijvoorbeeld om hun trouwfoto’s en hang ze op de trouwlocatie op. Zet wegwijsbordjes neer op de locatie die in de richtingen van de verschillende onderdelen van de bruiloft wijzen. Leg een rodeloper uit bij de ceremonie, want hoe speciaal is het dat jullie als bruidspaar, het stralende middelpunt, over deze unieke loper aankomen? En vergeet natuurlijk ook niet om een photobooth neer te zetten. 

Decoratie bruiloft

Trouwvervoer 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het trouwvervoer. Ligt jullie locatie bijvoorbeeld aan het water? Stap dan letterlijk in het huwelijksbootje. Ook is een unieke oldtimer natuurlijk een optie. Wil je echt op een originele manier aankomen? Kies dan voor een fiets of scooter.  

Bloemen op je bruiloft

Net als de decoratie zijn bloemen ook onmisbaar op je bruiloft. Denk aan het bruidsboeket met één enkele bloem of meerdere bloemsoorten. Mocht je een echte bloemenliefhebber zijn, dan zou je ook bloemetjes in je bruidskapsel kunnen verwerken. 

Bij een unieke bruiloft hoort natuurlijk ook een unieke afsluiting. Als er budget over is, kun je de trouwdag uitbreiden naar een heel weekend. Of geniet samen van een prachtige huwelijksreis in jullie favoriete land. Wij wensen jullie heel veel succes met de voorbereidingen. 

Leuke adresjes

Sam & Nel's Taarten

Sam & Nel's Taarten

wij helpen jullie met de perfecte bruidstaart
Hartenvrouw Bruidsmode

Hartenvrouw Bruidsmode

alle stijlen trouwjurken
Lelyfoto caravan photobooth

Lelyfoto caravan photobooth

enterainment op de trouwdag!
Püttmann Juweliers Almere-Buiten

Püttmann Juweliers Almere-Buiten

de perfecte trouwringen voor u en uw partner
Venema Trouwauto's

Venema Trouwauto's

gespecialiseerd in vervoer voor bruiloften
SchitterendeRingen.nl

SchitterendeRingen.nl

Online verkoop & in de showroom
Stedemaeght

Stedemaeght

trouwen op een tallship
Trouwschip Bounty

Trouwschip Bounty

een onvergetelijke dag op een varende feestlocatie
Partyschip Abel Tasman

Partyschip Abel Tasman

Unieke feest- en trouwlocatie
Royal Trouwauto Service

Royal Trouwauto Service

exclusieve trouwauto met of zonder chauffeur huren
Lelyfoto

Lelyfoto

spontane trouwfoto’s
Gonnie's Kinderkleding

Gonnie's Kinderkleding

dé webshop voor al uw betaalbare feestkleding
Paula Wieman Fotografie

Paula Wieman Fotografie

mag ik jullie mooiste dag vastleggen?
Museum Schokland

Museum Schokland

een unieke en sfeervolle trouwlocatie

Ook interessant

Dit is waarom je voor een korte trouwjurk moet gaan

Dit is waarom je voor een korte trouwjurk moet gaan

Als man op zoek naar een outfit voor je bruiloft

Als man op zoek naar een outfit voor je bruiloft
Trouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media