Zo vind je jouw favoriete trouwfotograaf

Jullie trouwdag hoort na afloop in het bestand te komen van de mooiste gebeurtenissen in je leven. Maar omdat je er later nog regelmatig aan terug wilt denken, is het toch wel fijn dat je dat kunt doen met een trouwreportage waar de blijdschap en emotie van afspatten. En dan wel exact zoals jullie het die dag zelf hebben beleefd. Je voelt 'm natuurlijk al wel aankomen... jullie moeten een trouwfotograaf vinden die dit snapt en natuurlijk ook kan!

Paula_Wieman_Fotografie_trouwfoto

Inspiratie...

Laat je eerst maar een inspireren op het internet. Ga dus online om een aantal websites van trouwfotografen te bekijken. Zo zie je de verschillende stijlen van fotograferen en dus ook hoe zij een trouwdag vastleggen. Verder kun je informeren bij familie, vrienden, collega's e.d. die eerder al getrouwd zijn, naar hun ervaring. Het is dus een soort speurtocht naar de fotograaf die past in het plaatje van jullie wensen, stijl én budget!

Als je er dan één of enkele hebt geselecteerd, bekijk dan of de gemaakte trouwfoto's overeen komen met jullie wensen én in hoeverre de stijl van fotograferen past bij jullie eigen stijl. En als er prijzen van de bruidsreportages online staan mag het natuurlijk niet zo zijn dat je die kosten met geen mogelijkheid in het totale budget van de trouwdag kunt persen. Maar als deze persoon dan toch echt jullie klus moet klaren, dan zou je natuurlijk nog op andere punten iets kunnen bezuinigen.

Is er een klik?

Als jullie dan je keuze hebben gemaakt, regel dan eerst nog even een vrijblijvende afspraak. Dat kan persoonlijk, online of telefonisch.  Laat dan de eerste vraag direct de meest nuttige vraag zijn: "Ben jij op [trouwdatum] nog beschikbaar? Zo ja,  probeer dan aan te voelen of er een goede klik tussen de fotograaf en jullie als (bijna) bruidspaar is. Want je brengt tenslotte toch een groot deel van de trouwdag met deze persoon door. Noem ook welke unieke momenten en belangrijke personen je graag op z'n mooist terug wilt zien in de reportage.

Paula_Wieman_Fotografie_trouwen_fotograafFoto's: Paula Wieman Fotografie

Pre wedding shoot

Een pre-weddingshoot met jullie trouwfotograaf is een echte aanrader in de aanloop naar de trouwdag. Een pre-weddingshoot heeft enkele belangrijke functies. Allereerst leer je de bruidsfotograaf goed kennen als deze met jullie aan het werk is. En bij de pre-weddingshoot worden ook foto's gemaakt die je kunt gebruiken voor de save the date kaarten, de trouwkaarten en de huwelijksbedankjes! En als klap op de vuurpijl is de pre-weddingshoot ook nog eens de laatste keer waarin jullie samen officieel ongetrouwd gefotografeerd worden! 

Boodschappen doen

Alles over de kosten voor het aantal aanwezige uren, de kosten voor extra uren, de pre wedding shoot, reiskosten, het trouwalbum e.d. bemoeien wij als redactie van TrouweninFlevoland.nl niet verder mee. Spreek gewoon alles goed door om misverstanden te voorkomen. Maar eigenlijk is de zoektocht naar jullie ideale trouwfotograaf net als boodschappen doen. De artikelen met een hoge kwaliteit zijn vaak toch wel iets duurder geprijsd. Maar dan heb je wel iets goeds! Maar je hebt vaak ook wel boodschappen in je karretje voor een iets lagere prijs waar ook helemaal niks mis mee is! Simpel toch?

Met de toppers die wij je  hier op TrouweninFlevoland.nl adviseren komt dat zeker allemaal prima in orde!

Wij wensen jullie én de trouwfotograaf een hele fijne dag samen!

<< Alles over trouwen in jouw gemeente     |    Alles over kids op jullie trouwdag  >>

 

 

Leuke adresjes

Partyschip Abel Tasman

Partyschip Abel Tasman

Unieke feest- en trouwlocatie
Gonnie's Kinderkleding

Gonnie's Kinderkleding

dé webshop voor al uw betaalbare feestkleding
Hartenvrouw Bruidsmode

Hartenvrouw Bruidsmode

alle stijlen trouwjurken
Paula Wieman Fotografie

Paula Wieman Fotografie

mag ik jullie mooiste dag vastleggen?
Lelyfoto caravan photobooth

Lelyfoto caravan photobooth

enterainment op de trouwdag!
Museum Schokland

Museum Schokland

een unieke en sfeervolle trouwlocatie
Lelyfoto

Lelyfoto

spontane trouwfoto’s
Püttmann Juweliers Almere-Buiten

Püttmann Juweliers Almere-Buiten

de perfecte trouwringen voor u en uw partner

Ook interessant

Trouwen met de handschoen

Trouwen met de handschoen

Je trouwdag uniek maken

Je trouwdag uniek maken

Een sweettable op je huwelijksdag

Een sweettable op je huwelijksdag

Afleiding voor de kinderen op jullie trouwdag

Afleiding voor de kinderen op jullie trouwdag

Veel gestelde vragen over Hoe vind ik onze ideale trouwfotograaf?

De pré-weddingshoot heeft meerdere betekenissen of doelen.
1.De pré wedding shoot wordt als eerste gezien als een prachtige loveshoot
2. Jullie gaan wennen aan de fotograaf en het op natuurlijke wijze hier mee omgaan. Je krijgt dus een klik met de fotograaf :-)
3. De foto's kun je gebruiken voor de save the date kaarten, trouwkaarten, bedankjes e.d.
4. Jullie krijgen een prachtige laatste fotoshoot als ongehuwd stel. 

De kosten voor een trouwfotograaf variëren enorm. in de volle breedte ligt het tarief van een trouwfotograaf tussen de € 1200,- en € 2750,- De tarieven van de trouwfotografen zijn uiteraard afhankelijk van het niveau van de fotograaf, is er vóór de trouwdag veel contact geweest, hoe lang moet de fotograaf aanwezig zijn, Maakt de fotograaf een trouwalbum, reiskosten van de fotograaf, etc... 

De pre-wedding shoot wordt circa 3 á 4 maanden voor de trouwdag geschoten. Maar laat het moment dat de pre-wedding shoot plaats vindt afhangen van het doel waarvoor je deze shoot laat plaatsvinden. Als je de foto's ook wilt gebruiken voor de save the date kaarten en trouwkaarten, dan mag de pre-wedding shoot dus wel 4 maanden voor de trouwdatum plaats vinden. Gaat het puur om het wennen aan de trouwfotograaf en de leuke love-shoot dan kan het nog wel 2 maanden voor de trouwdag. 

Er zijn diverse versies van de pre-weddingshoot. Gemiddeld liggen de kosten voor de pre-weddingshoot tussen de € 200,- en € 450,-. De kosten voor de pre-weddingshoot zijn vooral afhankelijk van:
- Waar vindt de love-shoot plaats (reistijd en reiskosten voor de fotograaf)
- Hoeveel tijd is er nodig voor de pre-weddingshoot
- Is er een gesprek of andere contacten vooraf?
- Het aantal foto's die gemaakt en bewerkt worden
 
Trouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media