Actielijst en budget voor de trouwdag

Flevoland is een provincie met een prima diversiteit qua gemeentes, trouwlocaties, trouwbedrijven e.d. Hierdoor heb je dus ook een uitstekend aanbod als je straks begint aan de voorbereiding op jullie trouwdag. We hebben hier enkele stappen in kaart gebracht die je kunt volgen om je bruiloft in Flevoland te plannen.

De trouwdatum

Als eerste kun je de trouwdatum vastleggen. Het is verstandig om rekening te houden met de beschikbaarheid van jullie favoriete trouwlocatie in Flevoland en andere belangrijke trouwbedrijven. Er zijn diverse trouwlocaties in Flevoland, zoals een partycentrum, historische zeilschepen, strandlocaties, culturele gebouwen, etc. Bij veel trouwlocaties kun je ook buiten trouwen. Als je in de lente of zomer gaat trouwen, dan is dat echt een prachtige optie. Hou daar rekening mee bij het kiezen van de trouwlocatie in Flevoland.

Actielijst-en-budget-voor-de-trouwdagBudget voor de trouwdag

Stel een budget op voor je bruiloft en houd rekening met de kosten van de trouwlocatie, catering, decoraties, fotografie, entertainment en andere aspecten van de bruiloft. Je kunt een overzicht maken van de verschillende onderdelen die jullie graag willen op de trouwdag. Bijvoorbeeld een zelfstandige trouwambtenaar (BABS), een mooie bruidstaart, jullie favoriete trouwfotograaf, de gewenste trouwkleding, een photobooth, een diner of buffet, bruiloft DJ, aantal gasten, etc. Koppel de prijzen aan jullie wensen en zie of je er mee uit komt. Er zijn online ook handige tools te vinden om het budget mee te bewaken.

Budget-voor-de-trouwdagGastenlijst voor de trouwdag

Stel een gastenlijst op voor de huwelijksvoltrekking en bij het aansnijden van de bruidstaart (als die binnen het budget past). En eventueel de gastenlijst voor het bruiloftsfeest, als jullie daarvoor ook nog extra gasten uitnodigen. Als de gastenlijst niet botst met het budget dan kun je de save-the-date kaarten en andere trouwkaarten die je kunt gebruiken, alvast verzenden naar je gasten.

Trouwlocatie uitzoeken

Vaak is de trouwlocatie al gekozen voordat de trouwdatum is vastgesteld. Logisch, want de trouwlocatie bepaalt de stijl van de hele trouwdag, zeker als het trouwen en feesten op dezelfde locatie plaats vindt. Mocht je die nog niet gekozen hebben dan tonen wij je hier onze favoriete trouwlocaties in Flevoland. Als je ook meerdere kinderen op het trouwfeest krijgt, zorg dan wel voor een trouwlocatie in Flevoland waar ook enige afleiding voor de kinderen op jullie trouwdag in Flevoland is. Bereken de kosten van de trouwlocatie en het feest, diner e.d. en verminder deze op het totale budget. Van hieruit kun je verder met de inkopen voor de trouwdag.

SchoklandFoto: Museum Schokland

De trouwkleding uitzoeken

Na het vastleggen van de trouwlocatie is het moment dan eindelijk daar om de trouwkleding uit te zoeken, passen en kopen. Maak hier een gezellig uitje van, bijvoorbeeld met je familie of beste vrienden/vriendinnen. Als jullie beiden man of vrouw zijn dan zou je het ook samen kunnen doen. Zo kun je de trouwkleding prachtig op elkaar af laten stemmen. 

En door...

Nu je de grootste onderdelen geregeld hebt kun je verder met de hele lijst van trouwvervoer en bruiloftmuziek tot aan de bedankjes en de huwelijksreis. Blijf lekker relaxt bij de voorbereiding op het trouwen want ook het regelen van alles kan heel erg leuk zijn. Dus... geniet ervan!
 


Bekijk ook de pagina: Een sweettable op je huwelijksdag >>


 

Veel gestelde vragen over Actielijst voor het trouwen in Flevoland

Online vind je handige budgetlijsten, ook speciaal voor de trouwdag. Deze kun je eenvoudig downloaden. Soms moet je er een account voor aanmaken. Maar dat beslis jij zelf of je dat wel of niet wilt.
Trouwen in jouw woonplaats

Almere, Almere-Buiten, Emmeloord, Lelystad, Schokland,

Bezoek ook de website:

Trouwen in Friesland

Volg ons op social media